Rauwe Honing

 

Rauwe honing, wat is het?

Nee, het is niet de nieuwste rage op het gebied van gezondheid, of een nieuw dieet of een verzinsel van biologische brouwers die onlangs zijn verzonnen om mensen meer honing te laten kopen. Rauwe honing bestaat al, zolang er bijen bestaan op deze aarde !Rauwe honing was wat mensen aten voordat we begonnen met het verpesten van ons voedsel met te veel verwerking om de houdbaarheid van voedselvoorraden te verlengen en meer geld te verdienen. Rauwe honing is precies hoe het klinkt: honing die rauw, onverwerkt, ongepasteuriseerd en rechtstreeks uit de bijenkorf komt. Rauwe honing is wat bijen rechtstreeks in de korf produceren. Het is wat rechtstreeks uit de honing kam wordt geschraapt en na een lichte filtering in potten wordt gedraineerd om brokken en bijenwas te verwijderen.Als we het over rauwe honing,hebben dan is het iets zo oud, zo origineel, zo natuurlijk dat het bijna vergeten was en is.

Wat maakt rauwe honing “rauw”

De definitie van wat als “rauw” wordt beschouwd, kan variëren op basis van wie u het vraagt. We beschouwen honing als “rauw” als het aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Om welke reden dan ook niet gepasteuriseerd of verwarmd boven 30-40 graden
  • Niet gefilterd om stuifmeel te verwijderen (maar kan licht gefilterd worden om wasbrokken te verwijderen)
  • Heeft geen fructose-glucosestroop of andere kunstmatige zoetstoffen toegevoegd
  • Wordt niet gemengd met gepasteuriseerde / offshore honing of verdund met water
  • Afkomstig uit dezelfde korf / boerderij bron om de verschillende smaken te behouden

    Dat zijn tenminste de normen die we toepassen bij attria.nl

Bekijk ook al onze kruiden