Wat is daar zo super aan?

Biologische superfoods bied meer dan gewoon voedsel, dit is een groep voedingsmiddelen, gezamenlijk genoemd vanwege hun hoge concentraties aan vitamines, mineralen, fytonutriënten en vooral antioxidanten.

Hoewel de verschillende vitamines en mineralen individuele gezondheidsfuncties hebben, zijn antioxidanten die die specifiek helpen bij het voorkomen en herstellen van oxidatieve stress in het lichaam, een proces dat cellen beschadigt en veroudering veroorzaakt. Oxidatieve stress is onvermijdelijk, maar het risico op het ontstaan ​​van ouderdomsziekten  kan worden verminderd door gewoonten te vermijden die oxidatieve stress versterken (overmatig alcoholgebruik en roken) en een dieet te kiezen dat rijk is aan antioxidanten.

Om een ​​realistisch voordeel van Superfoods te verkrijgen, moeten ze regelmatig worden geconsumeerd. Omdat veel van het wetenschappelijke onderzoek naar antioxidanten voedselhoeveelheden heeft gebruikt die normaal gesproken niet haalbaar zijn in de context van een normaal dieet, is het de beste manier om een ​​zinvolle inname van antioxidanten te garanderen, door dagelijks veel verschillende Superfoods op te nemen .

Andere vaak geciteerde Superfoods zijn bonen en peulvruchten, diverse zaden, quinoa, soja, pure chocolade, diverse kruiden en de sterk gepigmenteerde groenten en fruit.

 

Waarom zijn bijen belangrijk?

Waarom zijn bijen belangrijk?

Waarom bijen belangrijk zijn Honingbijen kunnen een enorme rol spelen bij het produceren van groenten en fruit voor de hoogste kwaliteit om te telen en...

Waarom Premium kruiden?

Waarom Premium kruiden?

Wat zijn de voordelen van Premium kruiden en specerijen? De wereld is al geruime tijd bezig om de productiviteit van de landbouwgronden te verhogen om de...